Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejim Halep’te kuşatma altında

Halep’teki rejim bölgelerine tek ikmal yolu olan güney koridorundaki Hanasır-İsriye bağlantısı IŞİD tarafından kesildi. Halep merkezdeki rejim güçlerinin güney yönünden en yakın nokta Hama kentiyle bağlantısı kopmuş durumda.



IŞİD, Esed rejiminin Halep merkezine tek ikmal yolu olan Hama koridoru üzerinde yer alan Hanasır-Ä°sriye baÄŸlantısını kesti. Bölgede 19 askeri noktanın örgütün eline geçmesiyle, batı yönden muhalifler tarafından kuÅŸatılmış olan Halep merkezde, rejimin dış dünyayla baÄŸlantısı tamamen kesildi.

Ordu ve orduyu destekleyen milislerin tek ikmal hattı olan Hama yolu, Halep’in güneyindeki Ä°sriye kasabasından baÅŸlayarak Hanasır, Safira, Tel Aran, Halep Havalimanı yönünde devam ederek Halep merkeze baÄŸlanıyor.

Halidiyye, EÅŸrefiyye, Åžeyh Maksut, Leyramon, Hava Kuvvetleri Ä°stihbarat Åžubesi, Handarat Kampı Åžeyh Neccar, Kermut Tarrab, Aziziye, Han Asel, RaÅŸidin, Ramuse, Selahaddin bölgelerini elinde bulunduran muhalif gruplar ise kuÅŸatmanın diÄŸer kanadını oluÅŸturuyor.

Ocak 2014'te Suriyeli muhalif gruplara savaÅŸ baÅŸlatan IŞİD, Halep çevresinde birçok yerleÅŸim birimini muhaliflerin elinden almıştı. Aynı bölgede rejimle herhangi bir noktada doÄŸrudan savaÅŸmayan IŞİD’in Safira-Hanasır saldırısı, bugüne kadar iki taraf arasında yaÅŸanan en büyük savaÅŸa sahne oldu. IŞİD tarafından yayınlanan bildiride, 19 noktada kontrolün saÄŸlandığı Safira bölgesinde 150 esir ve 200’den fazla rejim askerinin öldürüldüÄŸü açıklandı. Rejim tarafından yapılan açıklamada ise 200’den fazla IŞİD militanının son çatışmalarda öldürüldüÄŸü duyuruldu.   

Gıda ve akaryakıt fiyatları arttı

Åžam rejimi Halen Halep kent merkezinde yüzde 45’ten fazla bir bölümü kontrol ediyor. Al Jazeera’nin kent merkezinde, konuÅŸtuÄŸu kaynaklar son 3 gündür yaÅŸanan kuÅŸatma sebebi ile ekmek ve akaryakıt baÅŸta olmak üzere tüm ürünlerde olaÄŸanüstü fiyat artışı yaÅŸandığını belirtti.

IŞİD silah fabrikasına saldırıyor

Rejim güçlerinin Safira-Hanasır'a yönelik yoÄŸun hava bombardımanı devam ederken IŞİD son 2 gündür Safira’nın 3 kilometre güneyindeki, ülkenin en büyük silah ve cephane üreten fabrikalarının yer aldığı bölgeye saldırıyor.  

IŞİD ve rejim güçleri arasında Halep’in kuzeydoÄŸusunda yer alan Kuveyris Havalimanı (Halep Uluslararası Havalimanı) cephesinde 14 gün önce yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalardan sonra IŞİD 5 köyden çekilmiÅŸti.

Kara birlikleri Akademisi, Kefer Izgıyr, Taana ve Kuveyrıs Havalimanı bölgeleri IŞİD ve rejim arasında son dönemde yer yer çatışmaların yaÅŸandığı diÄŸer cepheler.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.